Hoe komt u in aanmerking voor een woning in de Experimentele Flats?

Ingeschreven staan bij Woningnet

Om voor een woning in de Experimentele Flats in aanmerking te komen, moet je bij WoningNet Utrecht zijn ingeschreven als woningzoekende. Als je een woning krijgt, vervalt je wachttijd bij WoningNet.

Voldoen aan inkomensgrens

Voor deze woningen geldt een inkomensgrens. Op de website van Woningnet staat uitgelegd welke rekenhuur bij jouw inkomen past. Op dit moment heeft Portaal voor de vierkamerwoningen de afwijkende maximale inkomensgrens van €38.000.

Inschrijfformulier insturen

Download het formulier, vul het in (liefst digitaal) en stuur het naar [enable JavaScript]
Download hier het inschrijfformulier:

Controle

Eenmaal per jaar controleert de bewonerscommissie de inschrijvingen. Dit gebeurt per e-mail vanuit het bovengenoemde e-mailadres. Er zal worden gevraagd of je wil antwoorden als je nog steeds geïnteresseerd bent. Doe je dit niet, dan worden je gegevens verwijderd. Let er dus op dat onze e-mails niet in je spam-box verdwijnen!

En dan?

De wachtlijst met inschrijfformulieren wordt beheerd door de bewonerscommissie. De bewoners die in de commissie zitten, krijgen dus inzage in je gegevens.

Wanneer halbewoners een nieuwe buur gaan kiezen, krijgen zij een geanonimiseerde lijst te zien waar alleen leeftijd, beroep, geslacht en motivatie in staan. Als zij aan de hand van hun profielschets een selectie voor een kandidaat hebben gemaakt, krijgen zij de contactgegevens. De halbewoners nodigen je dus zelf uit voor een kennismaking, als ze jou gekozen hebben.

Als jullie het met elkaar kunnen vinden, wordt je bij Portaal voorgedragen als nieuwe huurder. Portaal controleert alle (inkomens)gegevens en wijst de woning definitief toe, als alles goed is. Let op: net als bij andere zelfstandige huurwoningen, vervalt je inschrijving bij woningnet.

Zie ook het stappenplan van de Verhuisprocedure.